Bönekursen 2/The Prayer course 2 - Start: 13.2

Under hösten hade vi i församlingen en mycket uppskattad bönekurs. Nu kommer fortsättningen som handlar om obesvarad bön. // During the fall we had a much appriciated prayercourse and now it´s time for part two. The theme is unanswered prayer. Start sö 13.2 kl 11.00 Övriga datum: 27.2, 13.3, 27.3, 10.4 Läs mera »
idag kl. 11:19

Adress: Choraeusgatan 9, 68600 Jakobstad
E-post: jakobstad@metodistkyrkan.fi

Sarah Tiainen
sarah.tiainen@metodistkyrkan.fi

Anette Nyman
Församlingscoach
anette.nyman@metodistkyrkan.fi

Händelsekalender

Januari 2022

19.1

Karabön/Prayergroup for Men

Varje onsdag träffas karlarna och ber med Peter Vidjeskog & George Yamoah. //Every Wednesday the men meet for prayer.
20.1

Julstädning/Clearing out Christmas 20.1 18.00

Nu är det dags att städa bort alla julsaker och vi gör det tillsammans. Välkomna till kyrkan på julstädning med tilltugg. //It´s time to clear all the Christmas things away and we do it best together with snacks.
23.1

Nattvardsgudstjänst/Communionservice

Sarah Tiainen predikar. Nattvarden kommer att delas både i kyrkan och i kafeterian för att hålla på restriktionerna. Gudstjänsten kommer även att streamas via Facebook.
26.1

Karabön/Prayergroup for Men

14.1.2022 11:02
Trots nästan två års liv under trycket från en global pandemi, har jag outsläcklig tro och hopp för Metodistkyrkan i Norden och Baltikum. Trots allt har målmedvetna församlingar, pastorer, diakoner och andra ledare tjänat människor i sin närhet långt utöver det vanliga.
10.1.2022 11:11
År 1873 skriver Horatio Spafford sången ”It is well with my soul”. Innan han gör det händer tre dramatiska saker i hans liv. Hans fyraårige son dör i den stora branden i Chicago och samtidigt blir han själv ruinerad. Två år senare planerar han att åka till Europa med sin familj. I sista stund skickar han familjen på en båt tidigare medan han själv ska fixa några saker relaterade till det ekonomiska nederlag han just upplevt. På Atlanten krockar skeppet på vilket frun och barnen finns och Spaffords alla fyra döttrar dör. Frun, som räddas, skickar honom ett telegram med orden ”Saved alone”. Kort därefter, när Spafford reser för att träffa sin sörjande fru, blir han där på Atlanten inspirerad att skriva nämnda sång.
3.1.2022 11:08
2022 vill vi i rådet för mission lyfta fram betydelsen av utbildning. Vi stöder speciellt två olika utbildningar: 1) understöd till klassen för barn med hörselnedsättning. Eleverna kommer ofta långt ifrån och bor på internat i Nyadrie.